Home > Over ons

OVER ONS

Op 1 januari 1983 nam Monique Coppens de toenmalige stoffen- en merceriewinkel 'Perfecta' over van de toenmalige eigenares. Deze 'kleine' winkel was reeds gevestigd op de Markt (huisnummer 99). 

Deze winkel werd al snel te klein en na een 4-tal jaar verhuisde de volledige zaak naar het huidig adres, Markt 123. Op dat moment kwam Etienne Leroy, de echtgenoot van Monique, de zaak vervoegen gezien het steeds toenemende werk. Naast de verkoop van stoffen en naaibenodigdheden was Monique ondertussen gestart met een retouchedienst. De winkel werd stelselmatig uitgebreid met nieuwe artikelen en diensten. Ook de verkoopsoppervlakte groeide mee. 

De dochter van Monique en Etienne, Mieke, had al vlug de naaimicrobe te pakken en na haar studies snit en naad en winkelbeheer, kwam zij dan vrij snel haar ouders in de winkel vervoegen. Begin 2005 heeft Mieke, samen met haar echtgenoot Jo Van den Berghe, de winkel van haar ouders overgenomen.

Onder impuls van de jeugd en met de steun van de ouders bleef de winkel groeien. In 2013 werd de vroegere café-snooker Chamberlains aangekocht, waardoor de verkoops- en werkoppervlakte kon groeien tot ongeveer een 500 m².

Ondertussen is het team gegroeid tot een 6-tal medewerkers en werden de diensten uitgebreid met het borduren en bedrukken van kledij en de verkoop van bekers, trofeeën en medailles.

Wij zouden niet staan waar we nu staan door onze trouwe klanten die steeds in ons zijn blijven geloven. 

Mieke Leroy
Jo Van den Berghe