Het belang van goed naaigaren.

Regelmatig worden wij gecontacteerd door naaisters die problemen hebben met hun naaimachine. Dit gaat dan vooral over een slechte steek bij het stikken van hun creaties.

Wij vragen dan ook altijd om met de naaimachine eens langs te komen om het probleem te bekijken.

Soms is de naaimachine niet correct gedraad of staat een instelling verkeerd, maar in de meeste gevallen ligt het gebruik van slecht naaigaren aan de oorzaak van de problemen.

In heel wat grootwarenhuizen en ook op markten kan men zeer goedkoop naaigaren kopen. Dit zijn meestal merkloze tubes tegen zeer lage prijzen. Het is dan ook zeer verleidelijk om een set van dergelijk naaigaren te kopen. Toch kan dergelijk garen aan de oorzaak liggen van veel naaiproblemen.

Wanneer een klant met zijn naaimachine bij ons langs komt, dan zullen we in eerste instantie dergelijk goedkoop garen vervangen door een tube allesnaaigaren van het merk Gütermann of Coats Duet. Dit zijn de twee kwaliteitsmerken die wij in onze winkel verkopen. In 95% van de gevallen is het probleem met de slechte steek onmiddellijk opgelost. Ervaring heeft ons geleerd dat dergelijk goedkoop garen zeer snel breekt en ook niet zo glad is zodat de naaimachine steken kan overslaan.

Van het Gütermann naaigaren hebben wij van de kleine tubes (200 m) maar liefst meer dan 400 verschillende kleuren in voorraad. Daarnaast hebben wij ook de nodige siergarens (cordonnet) in tientallen verschillende kleuren en ook speciaal garen voor jeans.

Let eveneens op bij de aankoop van goedkope spelden en stofscharen. De goedkope prijzen lijken aanlokkelijk, doch de praktijk leert dat dergelijke goedkope spelden zeer bot worden en zo de stof kan beschadigen wanneer je deze spelden gebruikt. Dezelfde bemerking kan gegeven worden voor stofscharen. Goedkope stofscharen zullen ook snel bot worden waardoor de stof zal rafelen bij het snijden.

Om lang geniet te hebben van een stofschaar is er één gouden tip: gebruik deze ENKEL voor het knippen van stoffen. Gebruik een dergelijke schaar dus NIET voor het knippen van papier of andere materialen. Is uw schaar toch bot geworden, dan kan u bij ons altijd terecht om uw schaar te laten slijpen. Zo kan u nog jarenlang genieten van uw aankoop.

Aangezien wij opteren voor de verkoop van kwaliteitsproducten, kunnen wij ook altijd terugvallen op de garantie van onze leveranciers en de fabrikant. Als toch wel grote klant hebben wij rechtstreekse connecties met fabrikanten zoals Gütermann en Prym. Dit laat ons toe snel de nodige antwoorden en oplossingen bij problemen te bekomen.

Aangezien wij een eigen naaiatelier hebben, worden nieuwe producten bij ons dan ook grondig uitgetest zodat we zeker zijn van de kwaliteit en de duurzaamheid. Zoekt u een specifiek product of oplossing, aarzel niet om ons te contacteren. We bekijken dan waarmee we u het best kunnen helpen.